Affärssystem e handel viktigt för försäljare

Kom i diskussion med en gammal vän som berättade om sitt nya jobb. I det nya jobbet var det mycket arbete med affärssystem e handel för olika försäljare. Sättet han förklarade på gjorde det tydligt att arbete med affärssystem e handel är essentiellt för att ett företag, framförallt ett försäljare som ska kunna operera och växa i dagens värld. Utan denna sortens affärssystem kommer försäljaren, vare sig det är ett litet företag eller ett stort företag, ha svårt att få koll på sin e-handel. En försäljare måste ha koll på en rad olika saker, bland annat försäljning, intäkter, utkomster och lagerstatus. Med ett affärssystem för e-handel kan de det. Krånglar system är det viktigt att tekniker snabbt kan fixa det, annars kan försäljaren förlora flera tusentals kronor de dagarna som systemet ligger nere.

Företag som Brandz United i Borås, ToysRus, och till och med IKEA förlitar sig på affärssystem för att deras verksamhet ska fungera. Det är nästan fantastiskt vad ett affärssystem gör för att underlätta allt. Hade företag under början av 1900-talet haft tillgång till sån här teknik hade det säkert skapat en ny industriell revolution, men i det här fallet hade den kallats butiksrevolutionen. Eftersom allt inom butik och försäljning hade gått oerhört mycket fortare än vad det gjorde, och försäljare hade haft mycket större koll på allt som berörde deras butik.

Att affärssystem e handel inte fanns i början av det förra seklet kanske är bra, vem vet hur världen hade sett ut ifall det hade funnits? Inte minst vilka teknologiska katastrofer (eller underverk) som vi hade haft nu ifall datorer och e-handel hade varit vanligt för över 100 år sedan. Just nu pratas det mycket om robotar och A.I, detta kanske vi redan haft nu om datorer hände 50 år tidigare. Robotar hade kanske varit soldater under andra världskriget istället för människor, eller så hade någonting värre än atombomber använts, svårt att veta.