Rekommenderar hemstäd

Att ha tak över huvudet är ett uttryck som funnits med så länge jag kan minnas i alla fall. Jag både delar uttrycket och samtycker med de som konstant använder denna klyscha. Självklart är det viktigt att kunna både bo och sova torrt och slippa ligga i rännstenen eller i skogen under bar himmel. Att kunna låsa omkring sig och känna sig trygg tror jag också innefattar detta uttryck, men det är inte alla förunnat. Det finns många både i storstäder och i förorter och byar som inte har tak över huvudet. Det är förstås väldigt synd om dem och något som samhället bör hjälpa i större utsträckning än de gör idag.

Själv använder jag uttrycket ”Om det inte görs bra är det inte värt att göra alls”. Analyserar man innebörden i detta uttryck så är det precis så som jag lever och lär. Några år tillbaka umgicks jag med en kompis som verkligen hatade allt som hade med städning att göra. Han klagade alltid på att alla andra hade bättre och snyggare hemma och att hemma hos han såg det fördjävligt ut och så vidare. Detta gnäll hörde jag under flera år till dess att jag fick nog och ”stämde i bäck”. Jag sa till kompisen att anlita en städfirma som Dammråttan och upplev ett snyggt och rent hem. Innan du har gjort det vill jag inte höra ett enda klagomål om smutsigt hemma eller annat skitsnack.

Döm av min förvåning när polaren 5 veckor senare berättade för mig att han hade tagit kontakt med Dammråttan och att det skulle ske en städning två veckor bort. När jag sedan 4 veckor senare frågade om hur denna städning gick, så sa han att han aldrig har upplevt ett så rent hem förut. Han tackade mig för den spark i röven som han hade fått av mig och att han sa att jag hade en upp på honom. Väntar fortfarande på denna upp.