Kryper gärna inte under huset

Kollar på grannens hus. Han har ett äldre hus och en ladugård på tomten. Ladugården står på en grund av stenliknande föremål och jag undrar om det kanske är detta som är en krypgrund, ska läsa in mig lite om ämnet.

Vet inte hur gammal fastigheten är men skulle gissa att ursprungsfastigheten är byggd tidigt 1900-tal. Det ser ut som ladugården renoverats och fått nytt tak. Huset på tomten ser ut att fått en ny fasad, jag misstänker att det tidigare varit eternitplattor på fasaden, men det är svårt att avgöra. Många fastigheter som ligger nära havet har eternitmaterial på tak eller fasaden. Materialet användes ofta förr i tiden för dess beständighet mot hav och vind.

Många blir imponerade av hur vackra husen är som ligger längs vattnet när man åker båt genom Bohuslän. Om husen har fasader av trä är de ofta nymålade. Anledningen är enkel och det är att husen behöver målas om ofta för att vädret tar hårt på fasaden.

Läste om fuktskador i krypgrunden och det lät inte så kul att behöva fixa. Det kanske inte är så svårt att lösa om man är hantverkare, men jag skulle själv inte krypa under huset och försöka lösa en fuktskada på huset. Hade nog anlitat en fackman för att få hjälp med problemet, men nu har jag inget hus så det är inget jag behöver tänka på. Jag är intresserad av att köpa mig ett hus och tror det kommer ske nu under våren. Har kollat på ett par radhus i Mölnlycke strax söder om Landvetter. De ligger mysigt vid en sjö och har både parkering och uteplats. Mölnlycke ligger väldigt nära Göteborg, det kommer bara ta mig 5-10 minuter med bilen att åka in till jobbet.