Har du fukt i källarvägg? Kontakta FST!

Det är ganska vanligt att det bli fukt i källarväggar eller andra delar av våra hus. Det finns ett antal kunniga experter och du behöver absolut inte vara orolig. Då kan vi börja prata Optivent som är ett sätt att förebygga mögel och fukt i källare och väggar på.

Men går det verkligen att ventilera en källarvägg?

Ja, det är en ganska bra fråga. Men det är också ett otroligt enkelt svar enligt FTS. Jajamen, det går självklart alldeles utmärkt att koppla ihop både golv och vägg till ett mekaniskt ventilerat system för att få bukt på allt vad som är fukt, mögel och något vi inte vill ha i våra källare. Det fungerar med andra ord på helt samma sätt som ett mekaniskt ventilera källargolv. Man använder sig av en distansmatta av HD-polyten som skapar ett tätskikt med en luftspalt mellan väggen och underlaget som är fuktigt. Den här så kallade luftspalten gör att den varma luften som kommer inifrån rummet kan strömma över betongytan och sakta men säkert torka ut konstruktionen vilket i sin tur motverkar fukten till att bli mögel i källare och källarvägg. Hela systemet drivs av en väldigt smidig och energisnål fläkt.

Många anser att själva konstruktionen av en källarvägg är ganska dum på grund av att den gärna utsätts för fuktangrepp från ett antal olika fuktkällor. En viss mängd kommer utifrån, annan inifrån och man kan inte alltid styra över dessa så enkelt. Men att ta med sig är att det är mycket som påverkar källarväggen men givetvis finns det en lösning på dagens och morgondagens fuktproblem och framför allt så är det FST som är experterna. Med andra ord, var inte orolig men se till att ta hjälp i tid för att slippa fukten.

Kommentarer är stängda.